„Lončarplast“ d.o.o. nastavlja s novim investicijama

0
334

Član Udruge gospodarstvenika Posušje, „Lončarplast“ d.o.o. Posušje,  nedavno je pustio u pogon novi multifunkcionalni stroj za izradu polietilenskih vrećica. Stroj je proizvod najnovije tehnologije u tom sektoru i potpuno je automatiziran. Nabavka stroja, jednim dijelom, sufinancirana je i dobivenim grant sredstvima u okviru projekta CREDO Hercegovina, kojeg provodi Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH, a financira Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju Sida.

Direktor REDAH-a Ivan Jurilj i voditelj odjela za poduzetništvo Sefo Nevzet posjetili su tvrtku „Lončarplast“ d.o.o., kao odgovorni ljudi za provedbu i monitoring projekta CREDO Hercegovina. Nakon što su vidjeli stroj u punom pogonu, izrazili su zadovoljstvo, a posebice ažurnošću kojom je vlasnik Petar Lončar s obitelji realizirao ovaj projekt.

„Lončarplast“  je registriran 1987.  kao samostalna radnja za proizvodnju i preradu plastičnih masa, a od 1993. djeluje kao d.o.o. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja polietilenskih folija i vrećica, a godišnje preradi oko 800 tona folija i vrećica. Tvrtka trenutno zapošljava 18 djelatnika.

Obitelj Lonačar ne misli stati na postignutom, već kontinuiranim ulaganjem u nove tehnologije i zapošljavanjem mladih i stručnih osoba, želi postati jedna od vodećih tvrtki u svom sektoru na tržištu BiH, a dokaz tomu je i započeta izgradnja novog proizvodnog pogona veličine  1.500 m2,  uz već postojeći od 900 m2.  

sb/ugp