Risovac: Najbolja ponuda Damira Pavkovića i Ivana Šarića

0
178

27. rujna, u zgradi Općine Posušje, održano je javno otvaranje pristiglih ponuda na javni natječaj kojim se ski centar Risovac daje u zakup na razdoblje od 20 godina.

 

Otvaranje ponuda započelo je u 13 sati u nazočnosti uprave i nadzornog odbora te predstavnika ponuđača.Pristigle su tri ponude i to: Lareko d.o.o. Posušje, ES-BI-EM d.o.o. Mostar, Vektor gradnja d.o.o. Široki Brijeg.


Uprava parka prihvatila je najpovoljniju ponudu, a ona je došla od tvrtke Lareko d.o.o Posušje, odnosno od dvojice gospodarstvenika iz Rakitna, Damira Pavkovića i Ivana Šarića.. Ukoliko županijske vlade potvrde ponudu, ski centar će ići pod najam, te bi već ove godine skijalište poslovalo kao zasebna jedinica odvojena od JP Park prirode Blidinje.


„Skijalište je javno poduzeće koje je i ranije trebalo najnormalnije raditi, kao državna tvrtka, ali tako ne ide. Uspio sam sa skupštinom dogovoriti da skijalište ide pod najam. Park prirode Blidinje ostaje JP, to nitko ne može mijenjati, ali komercijalni dio nije. Mislim da će ovo na zadovoljstvo cijele regije ići bolje i ne dovodi se u pitanje rad skijališta Risovac i ako Blidinje kao JP bude blokirano tužbom, žalbom,… ili bilo čim drugim. Iznajmljivač može raditi, to je ono što je najvažnije, da segment skijanja radi i da onaj tko će doći bude zadovoljan“, izjavio je ravnatelj J.P. Park prirode Blidinje Zdravko Kutle.

 

Damir Pavković i Ivan Šarić su direktori tvrtki  Mesna industrija Rakitno i Ladanušić čistoća, koje su članice Udruge gospodarstvenika Posušje te im u ime svih članova UGP-a čestitamo i želimo puno uspjeha u novom poslu.

ugp