Posušje: Održana 1. sjednica UO Inženjerske komore

0
174

U petak, 23. svibnja 2014, u uredu Udruge gospodarstvenika Posušje, održana je 1. proširena sjednica Upravnog odbora Inženjerske komore Županije ZH. Sjednicom je predsjedao predsjednik UO, Marinko Šego, a nazočni su bili svi članovi UO: Vice Markotić, Veljko Đerek, Dobroslav Galić i Ivo Markić. Pored članova UO, sjednici su nazočili i: predsjednik komore Mario Bevanda, predsjednik skupštine komore, Ante Markić, članovi Nadzornog odbora: Veronika Galić i Mate Brkić te kao gosti: ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša ŽZH, Ivan Topić i tajnik Udruge gospodarstvenika Posušje Stjepan Bago.

Kako je službena registracija Inženjerske komore još u tijeku, UO nije mogao donositi pravovaljane odluke pa je o svim pitanjima raspravljao i donosio zaključke koji će biti temelj za donošenje odluka na slijedećoj sjednici koja će se održati nakon registracije komore.

Na sjednici se raspravljalo o: Nacrtu Pravilnika o radu UO komore, Nacrtu Pravilniku o članstvu u IK, Financijskom planu za 2014,  Visini upisnine i članarine, Popisu inženjera  po općinama, Članskoj iskaznici, Logotipu komore te o prijedlozima za izmjene i dopune Statuta komore.

Ministar Topić je nazočne upoznao s činjenicom da je Vlada ŽZH usvojila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju i gradnji, čija se primjena odgađa do 1. siječnja 2015. godine, kao i o razlozima usvajanja prijedloga izmjena i dopuna zakona, a koji je upućen Skupštini ŽZH na usvajanje.

Nakon rasprave po svim točkama Dnevnog reda i donesenih zaključaka, predsjednik UO Marinko Šego, u maniru dobrog domaćina, pozvao je sve nazočne na domjenak, s napomenom, da će slijedeće sjednice UO organizirati i u ostalim općinama naše županije.

FOTO

sb/ugp