Posušje: Još dva kamiona pomoći za Posavinu

Petak (30. svibnja 2014.) iz Posušja su odvezena dva nova kamiona humanitarne pomoći stanovništu stradalom od poplava. Ovoga puta destinacije su općina Orašje i općina Domaljevac-Šamac.

Vrijedna, mlada ekipa, od  20-ak volontera, skupila se jutros u 7h na Ričini u Boksitovim garažama i utovarila dva kamiona, koja su potom krenula prema odredištima. Hvala mladim volonterima, koji su još jednom pokazali svoju dobrotu i humanost. U kamionima se nalazi hrana, higijenske potrepštine, sredstva protiv komaraca, odjeća, kauči, kreveti, madraci, invalidska pomagala i sredstva za čišćenje.

Kamione i vozače osigurali su Vokel d.o.o. Vinjani-Posušje i gospodin Veljko Lončar i Prodajni centar Divna i gospodin Branko Penava, te im se ovim putem od srca zahvaljujemo. Vozači kamiona su gospodin Josip Lončar i gospodin Nedo Bešlić, a sa njima su krenuli, naš Šime Đurišić i Željko Markota iz HGSS Posušje. Želimo im sretan put, nek” nam se vrate živi i zdravi!

Pomoć će primiti načelnik općine Domaljevac-Šamac, gospodin Željko Josić i Joso Kapić, član Crvenog križa općine Orašje.

Nakon utovara, vrijedne volontere, su počastili pićem načelnik općine Posušje, gospodin Branko Bago i tajnik Udruge gospodarstvenika Posušje, gospodin Stjepan Bago. Hvala im od srca!

Pomoć nastavljamo prikupljati i dalje, svakim danom od 7-19 na Ričini u Boksitovim garažama. Najpotrebnija je hrana, higijenske potrepštine, kauči, štednjaci, hladnjaci, gumene čizme i lijekovi.

Hvala svim stanovnicima općine Posušje koji su se odazvali akciji i onima koji će se tek odazvati.

Vijeće mladih općine Posušje