Općini Posušje odobren projekt izgradnje Logističkog centra za poduzetnike i obrtnike

0
138

Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta raspisalo je „Javni natječaj za unaprjeđenje razvoja poduzetnički zona u Federaciji BiH za 2015. godinu“. Ukupna raspoloživa sredstva na ovom natječaju bila su 1.500.000,00 KM, od čega je 500.000,00 KM donatorskih sredstva UNDP-a BiH.

Odjel za razvoj Općine Posušje je na ovaj natječaj prijavio projekt „ Izgradnje logističkog centra za male i srednje poduzetnike i obrtnike u industrijskoj zoni Osrdak“ s ciljem stvaranja bolje poslovne i investicijske klime u općini Posušje. Navedeni projekt je odobren za financiranje od strane komisije za vrednovanje pristiglih projekta u ukupno iznosu od 181.300,00 KM, od čega su sredstva Općine Posušje 36.300.00 KM. Logistički centar će prvenstveno biti na raspolaganju lokalnim obrtnicima, malim poduzetnicima, agro poduzetnicima s ciljem davanje podrške razvoju malog i srednjeg poduzetništva na području općine Posušje kroz usluge koje će Logistički centar pružati njegovim korisnicima.

Realizacijom ovog projekta pridonosi se povećanju privlačnosti industrijske zone Osrdak za poslovna ulaganja kako za domaće tako i za strane ulagače. Također, želimo istaknuti da u sklopu web stranice Općine Posušje postoji rubrika Investin Posušje gdje svi zainteresirani investitori,ali i građani mogu vidjeti pregled slobodnih parcela za ulaganja u industrijskim zonama Osrdak i Vlake.

Općina Posušje nastavlja kontinuirano ulagati u poslovnu infrastrukturu pa se tako trenutno završava prilazni put sa zapadne strane u poslovnu zonu Osrdak za što su sredstva također osigurana od Federalnog ministarstva poduzetništva, razvoj i obrta.

opcina-posusje.ba