Granični prijelaz Gorica-Vinjani Donji, od 10. siječnja, zatvoren četiri mjeseca

0
205

Prema obavijesti od 18.12 2015. godine, koju je uputio ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) Miro Džakula, Granični prijelz Gorica – Vinjani Donji zatvara se za sav promet u periodu od 10. siječnja  do 30. travnja 2016. godine. Granični prijelaz se zatvara zbog radova  na rekonstrukciji prijelaza s bosanskohercegovačke strane granice. Promet preko GP Gorica, u nevedenom periodu, bit će omogućen za lokalno stanovništvo, radnike, učenike koji pohađaju školu u Imotskom te vozilima hitne pomoći i policije kao i vatrogascima.

Zatvaranje Graničnog prijelaza Gorica, na ovako neuobičajeno dugačak rok od skoro četiri mjeseca, prouzročit će velike štete gospodarstvu Zapadnohercegovačke županije u cjelini, a posebice špediterskim tvrtkama i prijevoznicima koji su u svom poslovanju vezani za ovaj prijelaz. Prošle godine se ovaj prijelaz rekonstruirao sa Hrvatske strane i bio je zatvoren samo 15 dana. Zašto se sada ovaj prijelaz zatvara na rok od skoro četiri mjeseca, pitanje je na koje će odgovor gospodarstvenici okupljeni u Udruzi gospodarstvenika Posušje (UGP) zatražiti od ravnatelja Uprave za neizravno oporezivanje. Isto tako, zatražit će sastanak s ravnateljem na koji će pozvati i druge gospodarstvenike iz Zapadnohercegovačke županije te predstavnike lokalne i županijske vlasti.

Granični prijelaz se mora rekonstruirati, ali isto tako, mora se iznaći mogućnost da se za vrijeme radova preko njega odvija promet robe i putnika.

Opravdanost zahtjeva Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP) i Općine Posušje upućenih Upravi za neizravno oprezivanje (UNO) da se Granični prijelaz Osoje infrastrukturno osposobi i za promet roba, zatvaranjem GP Gorica još više dolazi do izražaja.

Obavijest o zatvaranju

ugp