Weltplast d.o.o. donirao opremu Srednjoj strukovnoj školi Posušje

0
272

Tvrtka Weltplast d.o.o. Posušje u suradnji s ravnateljem Srednje strukovne škole Posušje, Marijom Knezovićem, realizirala je hvale vrijednu donaciju za ovu školu. Ispred tvrtke Weltplast danas je u posjeti ovoj školi bila Marijana Sabljo.

Donacija tvrtke Weltplast sastoji se u kupnji 7 računala, profesionalnom serveru, računalnom programu za ekonomsku struku, aparaturu za fuziono spajanje PPR (polipropilenskih) cijevi sa pripadajućim cijevima i spojevima. Ukupna materijalna vrijednost donacije je cca 15.000 KM.

Time je kompletiran kabinet s ukupno 15 računala i profesionalnim serverom, što predstavlja odlične uvjete za kvalitetan rad. Instalacijom aplikacije za ekonomsku struku, učenicima se pruža mogućnost rada na programu koji se koristi u praksi. Stjecanje praktičnog iskustva bit će od koristi učenicima u budućem profesionalnom radu ili daljnjem obrazovanju. Aplikacija ima module koji omogućuju stjecanje praktičnih vještina iz robno materijalnog, financijskog knjigovodstva, stalnih sredstava.

Praktičan rad na programu omogućuje vrlo dobro povezivanje teorijskog znanja s praktičnim primjerima. Kroz razne primjere moguće je pokazati probleme koji se pojavljuju i način njihova rješavanja. Povezivanje teorijskog s praktičnim dijelom nastave i upoznavanje s praktičnim primjerima , predstavlja odličnu kombinaciju za samostalan rad i rješavanje zadataka. Ovom donacijom osim ekonomske struke i druge struke, Računalni tehničar u strojarstvu, PTT tehničar, dobili su mogućnost rada na kvalitetnoj opremi. U kabinetu je moguće izvoditi nastavu iz Informatike i sličnih oblasti, ovisno o planu i programu kao i na instaliranim aplikacijama.

Nadamo se da će oprema biti kvalitetno iskorištena, na zadovoljstvo učenika, što predstavlja glavni cilj same realizacije kompletnog projekta.

Osnovna podloga za kvalitetno iskorištavanje opreme je svakako poboljšavanje i usklađivanje nastavnih planova i programa na čemu je ravnatelj Srednje strukovne škole Posušje odradio dobar dio posla. Moderni nastavni planovi prate trendove i potrebe tržišta zemalja Europske unije. Provedbom nastavnih planova i programa povećala bi se kvaliteta obrazovanja i omogućilo učenicima uvid u stvarne probleme struke za koju se obrazuju. Ovakvom organizacijom nastave Srednja strukovna škola Posušje bila bi među prvima koja je provela jedan moderan, i u skladu s vremenom, usklađen plan i program.

Realizacija ovog projekta je dobar primjer suradnje između gospodarstva i obrazovnih institucija, na obostrano zadovoljstvo. Srednja strukovna škole Posušje nastoji svakim danom stvarati što kvalitetnije uvjete rada, kako profesorima, tako i učenicima. Praćenje trendova i informatizacija su svakako temeljne stvari na tom putu.
Nadamo se , u skoroj budućnosti , uvođenju još novina koje će omogućiti učenicima bolje uvjete i stjecanje znanja vezanih uz tehnologije današnjice.

Srednja strukovna škola Posušje zahvaljuje se Weltplastu što su prepoznali važnost i potrebu ovakve jedne donacije, kao i informatičkoj kući Projekt.Ba koja je prepoznala inicijativu tvrtke Weltplast, uključivši se u donaciju informatičkog programa.

U skladu s proklamiranim načelima poboljšanja uvjeta za naše učenike i profesore SSŠ i dalje će nastojati realizirati projekte u skladu s mogućnostima – napisali su na svojoj službenoj facebook stranici.

Posušje.net/Srednja strukovna škola