Posušje: Upravni odbor UGP-a ponovno pokreće pitanje privatizacije

0
251

U utorak,  3. svibnja 2016., održana je 5. sjednica Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Sjednicom je predsjedavao predsjednik Ivan Šarić, a na sjednici su bili: Ivan Pavković, Pero Lončar, Krasnodar Petrović, Branimir Oreč i Ante Pavković.

Nakon usvajanja Zapisnika s 4. sjednice, Upravni odbor je je informiran o najznačajnijim  događanjima između dvije sjednice. Nakon toga raspravljalo se o Financijskom izvješću za 2015. godinu i isto je jednoglasno usvojeno te će biti proslijeđeno Skupštini na usvajanje.

Udruga gospodarstvenika je početkom 2014. godine uputila nadležnim institucijama inicijativu o konačnom završetku privatizacije neprivatiziranih državnih poduzeća u općini Posušje. Nažalost, dvije godine nakon toga, niti u jednom od tih poduzeća nije završena privatizacija ili na neki drugi način riješeno pitanje imovine tih poduzeća. Zbog toga, Udruga gospodarstvenika će ponovno pokrenuti to pitanje pa će ovih dana zatražiti sastanak s ministrom gospodarstva ŽZH o tome, kao i o još nekim drugim pitanjima.

Na sjednici se razgovaralo i o obvezi plaćanja PDV-a do desetog u mjesecu, kao i o mogućnosti plaćanja istog po naplaćenoj fakturi. Po tom pitanju, ispred Udruge će se ponovno uputiti inicijativa prema nekim srodnim Udrugama i sagledati mogućnost upućivanja zajedničke inicijative prema nadležnim institucijama za izmjenom Zakona o PDV-u, tako da se on plaća po naplaćenoj fakturi i da se rok plaćanja produlji do kraja tekućeg mjeseca.

 FOTO

https://www.facebook.com/U.G.Posusje/

ugp