Široki Brijeg: Gospodarski razgovori u Hercegovini

0
141

Jučer je, u organizaciji Predstavništva njemačkog gospodarstva u Bosni i Hercegovini (AHK BiH) i udruge Wirtschaftsverein BiH, u Širokom Brijegu u Hotelu Park, održan poslovni forum na temu „Poboljšanje konkurentnosti lokalnog gospodarstva”.

Cilj ovog poslovnog foruma je promocija gospodarskih potencijala Hercegovine i skretanje pozornosti na izazove sa kojima se susreće, te davanje preporuka za poboljšanje konkurentnosti regije, s osvrtom na njemačka iskustva.

U nazočnosti velikog broja gospodarstvenika,  između kojih su bili i predstavnici Udruge gospodarstvenika Posušje, na Forumu se razgovaralo o gospodarskim potencijalima hercegovačke regije te o njenom značaju za gospodarstvo Bosne i Hercegovine. U centru pozornosti  razgovora bila je gospodarska suradnja sa Njemačkom i mogućnosti proširenja iste.

U okviru Foruma održana je i panel diskusija „Kvalificirana radna snaga u Bosni i Hercegovini“, tijekom koje su od strane predstavnika ministarstva obrazovanja ŽZH, kao pozitivan primjer, posebice istaknute aktivnosti i inicijative koje su poduzimane od strane Udruge gospodarstvenika Posušje po pitanju usklađenosti  sustava obrazovanja i tržišta rada.

Video prilog

ugp