Skupština Udruge gospodarstvenika Posušje održat će se 15. lipnja 2023.

U utorak, 30 svibnja 2023. godine, u uredu Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP) održana je sjednica Upravnog odbora Udruge. Sjednicom je predsjedao predsjednik Damir Vican (Miviko), a na sjednici su bili: Željko Kovač (Tehnostar), Zoran Lončar (ZOLO), Marinko Bešlić (Euromaterijali), Petar Širić (Weltplast) i Antonio Penava (Penava).

Upravni odbor je usvojio Financijsko izvješće Udruge  za 2022. godinu, koje će se dostaviti skupštini na razmatranje i usvajanje. Svi troškovi rada UGP se financiraju iz godišnje članarine koju uplaćuju članovi UGP-a ovisno o broju zaposlenih djelatnika.

Skupština će se održati 15. lipnja 2023. godine s početkom u 18 sati.

Upravni odbor je donio i zaključak pokrenuti inicijativu i zatražiti sastanak s Predsjednikom Vlade i Ministricom obrazovanja, kulture i sporta Županije  Zapadnohercegovačke po pitanju donošenja zakona o dualnom obrazovanju u ŽZH, temeljem kojeg će učenici u strukovnim školama jedan dio tjedne nastave provoditi u školama, a drugi na praktičnoj nastavi u gospodarskim društvima, jer postojeći sustav obrazovanja ne „stvara“ dovoljno stručnu radnu snagu koja je spremna za posao i koja je potrebna gospodarstvu.