Posušje: Završen edukacijski projekt “Osmijeh planeta je u tvojim rukama”

U ponedjeljak (26. svibnja 2014) održan je kviz znanja u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju, te je time završen edukacijski projekt „Osmijeh planeta je u tvojim rukama“ kojeg su proveli Vijeće mladih općine Posušje u suradnji sa firmom Ladanušić čistoća Rakitno-Posušje i prvi ovlašteni operater u Bosni i Hercegovini za sakupljanje i reciklažu ambalažnog otpada EKOPAK Sarajevo, uz podršku Udruge gospodarstvenika Posušje.

Prošla dva tjedna Mate Lončar i Marija Jurišić su u svim razredima središenje OŠ Ivana Mažuranića u Posušju održali prezentacije i kratke radionice o ekologiji, razvrstavanju otpada, divljim i legalnim deponijama, reciklaži i njenim procesima, sortirnicama i procesu razgradnje, te problemima otpada sa kojima se susreće općina Posušje. Ladanušić čistoća i EKOPAK su osigurali kontenjere za papir i plastiku u školskom dvorištu. U ponedjeljak (19. svibnja 2014) Mate Lončar je održao napredno predavanje u Kino dvorani u Posušju, na kojem je sudjelovalo 90-ak učenika, koji su se prijavili na kviz. U četvrtak (22. svibnja 2014) održano je testiranje u tri grupe po 30 učenika, a 29 najboljih je prošlo u finalni kviz. Najbolja na kvizu bila je Petra Galić (7.d), drugo mjesto bila je Ina Čamber (6.f) i treće mjesto Mario Landeka. Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade (tablet, foto aparat i ruksak), te im od srca čestitamo. Svi sudionici su dobili zahvalnicu/potvrdu za sudjelovanje u projektu i natjecanju.

Nadamo se da će dio naših učenika krenuti sa razvrstavanjem otpada i svima nama osigurati ljepše, čistije, zdravije i bolje Posušje, jer svatko od nas mora biti inicijator neke promjene, promjene koja će donijeti dobro svim stanovnicima općine Posušje.

Ovo je bio još jedan dobar primjer suradnje Vijeća mladih općine Posušje i Udruge gospodarstvenika Posušje, prvenstveno gospodina Ivana Šarića, direktora firme Ladanušić čistoća, koji je i inicijator ovog projekta.

Sa dobrom suradnjom i zajedničkim aktivnostima nastavljamo i u budućnosti.

Vijeće mladih općine Posušje