Posušje: Gospodarstvenici donirali sredstva za obnovu sanitarnih čvorova u školama

0
352

Stanje sanitarnih čvorova u školama u Posušju nije na zadovoljavajućoj razini već dugi niz godina. U rješavanje tog problema uključili su se i gospodarstvenici članovi Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Oni su, kao društveno odgovorni gospodarstvenici, inicirali i donirali određena sredstva kako bi se to stanje u osnovnoj školi u Rakitnu i srednjoj školi u Posušju popravilo.

Ovih dana u potpunosti je završena obnova sanitarnog čvora u prizemlju srednje škole u Posušju. Keramiku, materijal i opremu u iznosu od 3.600 maraka, za obnovu tri kabine i predulaza u tom sanitarnom čvoru donirao je predsjednik UGP-a Veljko Lončar, odnosno njegova tvrtka Vokel. Građevinske radove na rušenju starih i zidanju novih pregradnih zidova kao i ugradnju vrata uradilo je JP Vodovod, u ukupnom iznosu od oko 3.300 maraka. Sve radove na ugradnji keramike, opreme i instalacija uradili su zaposlenici srednje škole.

Do obnove ovog sanitarnog čvora došlo je nakon što je ravnatelj Srednje strukovne škole Mario Knezović, u jednom razgovoru, upoznao vlasnika Vokela Veljka Lončara o tome da je ovaj sanitarni čvor potpuno van funkcije još od ljeta 2014. godine. Veljko Lončar je odmah ponudio donirati kompletan materijal i opremu za uređenje istoga, nakon čega je ravnatelj Knezović zatražio od vodećih ljudi u općini da organiziraju radove na ovom objektu što su oni i prihvatili i angažirali JP Vodovod.

I obnova sanitarnog čvora u osnovnoj školi u Rakitnu ovih dana je pri završetku. Šest kabina potpuno je obnovljeno i preostalo je samo još neke sitnice uraditi da bi on bio potpuno u funkciji. Inicijativu za obnovom istoga pokrenuo je Tomislav Pavković vlasnik Mljekare Rakitno, a obnova je koštala oko 17.000 maraka. Polovicu tog iznosa donirali su ugledni rakitski gospodarstvenici i članovi Udruge gospodarstvenika Posušje: Tomislav Pavković – Mljekara Rakitno, Ante Pavković -ISAT-AP i Damir Pavković – Mesna industrija Rakitno, a drugu polovicu financirala je Općina Posušje.

Za očekivati je da će se u proračunu općine Posušje naći sredstava za obnovu i ostalih sanitarnih čvorova i da će se učenicima osigurati primjereni uvjeti  u korištenju istih tijekom boravka u školi.

FOTO

ugp