Posušje: 200 učenika Osnovne škole Ivana Mažuranića posjetilo Lončarplast

0
200

U srijedu, 17. svibnja i u petak, 19. svibnja 2017., tri odjeljenja učenika četvrtoga i šest odjeljenja trećega razreda, Osnove škole Ivana Mažuranića, ukupno njih 200, sa svojim učiteljicama, posjetili su člana Udruge gospodarstvenika Posušje, proizvodnu tvrtku Lončarplast d.o.o..

Kroz proizvodne pogone Lončarplasta, učenike su proveli i upoznali ih s najosnovnijim procesima u proizvodnji i preradi plastičnih masa: vlasnik Pero Lončar, direktor Ivan Lončar i voditelj proizvodnje Josip Lončar. Učenici su, s obzirom na njihov uzrast i razinu  predznanja iz ovog područja, pokazali izuzetan interes te su postavili jako puno pitanja kako bi što bolje shvatili proces proizvodnje od sirovine do gotovih proizvoda.

Nakon što u obišli cijelu tvornicu, urađeno je određeno testiranje-provjera usvojenog znanja po odjeljenjima. Nekoliko učenika koji  su pokazali nabolje znanje, iz svakog odjeljenja, dobilo je diplome. Svi učenici počašćeni su sokovima i poklon vrećicama s proizvodima Lončarplasta.

Nakon skupnog fotografiranja za trajnu uspomenu, učiteljice i učenici su se najsrdačnije zahvalili na gostoprimstvu i poklonima obitelji Lončar, koji su još jednom pokazali da su i društveno odgovorni gospodarstvenici.

FOTO

ugp