Mrvelji d.o.o povećava proizvodnju i broj zaposlenih !

Općinski načelnik Branko Bago, Predsjednik općinskog vijeća Ivan Lončar i zastupnik u skupštini Županije ZH Dario Sesar, posjetili su danas, 20. ožujka, člana Udruge gospodarstvenika Posušje, Mrvelji d.o.o. U sjedištu tvrtke, u Selinama, goste je primio vlasnik Stipan Mrvelj sa najbližim suradnicima.

Gostima je prezentirana povijest tvrtke koja djeluje, najprije kao obrt pa zatim kao d.o.o., već 29 godina. Danas Mrvelji zapošljavaju 30 zaposlenika, a uskoro će biti zaposleno novih 10-tak; jedan dio zbog povećanja  proizvodnje pijeska na separaciji, a drugi zbog uvođenja nove proizvodnje   betonskih blokova u novoizgrađenoj hali površine oko 1.000 m2.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu na poslovima eksploatacije i prerade kamena, kroz separaciju različitih frakcija, kao i visokostručnim i sposobnim rukovoditeljima na čelu sa Stipanom Mrveljom, a posebice vrijednim i stručnim djelatnicima, u svim fazama proizvodnje, Mrvelji  godišnje proizvode oko 30.000 m3 različitih frakcija pijeska. Isto tako, njihova djelatnost je i visokogradnja pa su tako, nakon što su završili objekt dogradnje Doma zdravlja u Posušju, potpisali ugovor, ovih dana, za izgradnju edukativne dvorane u Buhovu.

„Proizvodnja u pogonu Seline bila bi i veća, a proizvod konkurentniji na tržištu da imamo priključak na vodovodnu mrežu koje ovdje nema. Voda nam je potrebna u proizvodnji u znatnim količinama i istu osiguravamo dovoženjem u cisternama i punjenjem u vodospremu“, istaknuo je Stipan Mrvelj.

Nakon odlične marende u restoranu tvrtke i obilaska pogona Seline, domaćin je goste odveo u kamenolom Paljevine-Vlake iz kojeg eksploatiraju kamen već dugi niz godina, a prema istraživanjima, moguće je proizvesti još oko 1 milion m3.  Mrvelji  imaju koncesiju za eksploataciju kamenoloma još 28  godina.

Načelnik i gosti su bili zadovoljni viđenim, a posebice, otvaranjem novih radnih mjesta te su obećali podršku tvrtci Mrvelji u njenim nastojanjima povećavanja proizvodnje i broja zaposlenih, što je od velikog značenja, kako za tvrtku, tako i za općinu Posušje.

sb/ugp