UGP: Održana sjednica Upravnog odbora

U utorak, 15. listopada 2013. godine, održana je šesnaesta sjednica Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje. Sjednicom na kojoj je, uz predsjednika Udruge Veljka Lončara i predsjednika Nadzornog odbora Branimira Oreča, nazočila većina članova UO, predsjedao je predsjednik UO Marinko Šego.

Na sjednici je usvojeno Izvješće o radu UO kao i Izvješće o radu Udruge, koja će biti dostavljena Skupštini Udruge na usvajanje. Održavanje skupštine  planira se početkom studenoga ove godine i ona će biti Izborna, jer mandat članova upravljačkih tijela Udruge ističe krajem listopada.

Udruga je svojim djelovanjem napravila određene pomake u poboljšanju poslovnog okruženja, kao i određene povoljnije uvjete poslovanja za sve gospodarstvenike u općini Posušje, a i u Županiji ZH, te postala prepoznatljiv subjekt u općini i županiji, a i šire. Dokaz tome je i broj članova koji se povećao skoro za tri puta od utemeljenja. Udruga danas ima  38 članova, a u narednom periodu očekuje se  povećanje članstva.

Upravni odbor usvojio je Prijedlog izmjena Statuta i isti će proslijediti skupštini na usvajanje. Osnovne izmjene sadržane su u povećavanju broja članova UO sa sedam na devet članova, a zbog ulaska u UO predsjednika i dopredsjednika Udruge, po funkciji te mogućnosti ponovnog  biranja članova tijela Udruge uzastopno najviše dva puta.

U narednih tjedan dana Predsjednik Udruge i Predsjednik UO obavit će razgovore sa Dopredsjednikom i svim članovima sadašnjeg Upravnog i Nadzornog odbora, kao i sa nekim potencijalnim novim članovima upravljačkih tijela, a nakon toga će Upravni odbor, na narednoj sjednici, formulirati svoje prijedloge i uputiti ih skupštini Udruge na raspravu i usvajanje.

ZAPISNIK FOTO

Tajnik Udruge: