Fra Milan Lončar Turistički veleposlanik dobre volje za Izrael

0
185

Na hodočašću u Svetu Zemlju od 17. do 24. listopada ove godine, u subotu, 21. listopada, u Franjevačkom samostanu u Ein Karemu, a posredstvom turističke agencije Jerusalem Torus, koju vodi gospođa Berta Zekic Belson, izraelski ministar turizma Yariv Levin udijelio je fra Milanu Lončaru posebno priznanje i imenovao ga Turističkim veleposlanikom dobre volje za Izrael.

Koliko je nama poznato ovakvo priznanje se rijetko dodjeljuje. Što je to ponukalo ministra Levina da fra Milanu udijeli posebno priznanje?

Fra Milan je prvi put bio u Svetoj Zemlji u lipnju 1983. godine. Od tada pa sve do najnovijih dana fra Milan gotovo svake godine hodočasti u Svetu Zemlju. Ispočetka je bio duhovna pratnja na hodočašćima koje bi drugi organizirali, prvenstveno za Nijemce i Švicarce, a kasnije je svu organizaciju hodočašća preuzeo u svoje ruke. Jasno je da je u Izraelu imao svoga poslovnoga partnera s kojim izvrsno surađuje još od 1994. godine.

Budući da nikada nije bilo ni najmanjih problema na tim putovanjima, i da je sve uvijek profesionalno odrađeno, država Izrael je zaključila da takav rad treba nagraditi i imenovati fra Milana Turističkim veleposlanikom dobre volje za Izrael.

Fra Milan je organizirao i vodio i hodočašće posuških gospodarstvenika u Svetu zemlju u Izrael u studenom 2010. godine. Upravo na tom hodočašću rodila se ideja organizirati gospodarstvenike iz Posušja u jednu udrugu. Ideja je plod zajedničkog druženja tih dana, a posebice je potaknuta iskustvima stečenim na tom hodočašću.

Fra Milan je i „duhovni poduzetnik“ i počasni član Udruge gospodarstvenika Posušje, koji redovito prati rad Udruge i aktivno sudjeluje na skupštinama Udruge.

Od srca, čestitamo fra Milanu na ovom velikom i zasluženom priznanju i na imenovanju Turističkim veleposlanikom dobre volje za Izrael.

Priznanje

ugp