UGP: Suradnja gospodarstvenika i tijela javne uprave je neophodna

U četvrtak, 19. 4. 2018. godine, u uredu Udruge gospodarstvenika Posušje, održana je 3. sjednica Upravnog odbora Udruge. Sjednicom je predsjedao predsjednik Damir Vican, a sjednici je nazočilo 7 od 9 članova UO.

Upravni odbor je usvojio Financijsko izvješće za 2017. godinu, koje će biti prosljeđeno Nadzornom odboru i Skupštini UGP-a na razmatranje i usvajanje. UGP se finacira uplatom članarine i donacijama svojim članova te od vanjskih sponzora prigodom održavanja tematskih  skupština. Poslovno-turistička putovanja finaciraju članovi koji idu na putovanje i ti troškovi nisu prikazani u prihodima i rashodima UGP-a.

Na sjednici se razgovaralo i o zaključcima sa sastanka s Općinskim načelnikom, koji je održan u ožujku 2018. Konkretne informacije o poduzetim aktivnostima kao i prijedloge daljnjih zajedničkih aktivnosti po pitanju poreza na tvrtku, uvjetima kupnje građeviskog zemljišta i povoljnijim naknadama za ishođenje građevinske dozvole, te o uvjetima postavljanja naziva, reklamnih natpisa i ploča na privatnim objektima do određene površine, očekujemo uskoro.

Posebice je istaknuta važnost suradnje i zajedničkih aktivnosti na rješavanju izgradnje graničnog prijelaza Osoje i prekategorizaciji graničnog prijelaza Čitluk – Jovića Most u ljetnim mjesecima, kako bi se od velikih gužvi rasteretio prijelaz Osoje.